مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران
مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران

هندوانه ابوجهل، از خواص درمانی تا خطرات مصرف آن

آنچه را که از هندوانه ابوجهل نمی دانید
هندوانه ابوجهل، از خواص درمانی تا خطرات مصرف آن

هندوانه ابوجهل تازه بسیار در طب سنتی مورد استفاده عطاری ها و پزشکان قرار می گیرد چرا که از خواص زیادی برخوردار است.

هندوانه ابوجهل تازه

هندوانه ابوجهل یک گیاه علفی و یکساله بوده که از خواص فوق العاده ای برخوردار است، و خوردن آن برای خانم ها بسیار توصیه میشود چرا که می تواند دوران قاعدگی را برای آنها راحت تر کند.

این گیاه در واقع از خانواده کدوئیان می باشد و ساقه آن روی زمین بوده و که صورت بوته ای بر روی زمین رشد می کند.

ازطرفی هندوانه ابوجهل بیشتر در مناطق جنوبی ایران رشد می کند که می توان به جزیره قشم و بلوچستان اشاره کرد.


از طرفی این نوع هندوانه ها کمیاب هستند و به همین دلیل بسیاری از افراد از وجود آن آگاهی ندارند.

فواید هندوانه ابوجهل

فواید

ضد بیماری بلغم ، مسهل بسیار قوی ، درمان کننده کبد ، آنتی بیوتیک قوی ، ضد نقرس، درمان کننده صدای گوش ، ضد سردرد و درد شقیقه ، درمان کننده سیاتیک
درمان بیماری سرع ، ضد بیماری قند ، ضد خارش پوست ، درمان کننده سفید شدن مو
جلو گیری از سکته مغزی . قاعده آور ، ضد کرم معده و کرم کدو، پادزهر سم عقرب و مــــار است

مضرات

احتیاط شود گیاه حنظل سمی است.
لطفا خانمهای باردار استفاده نکند.

طرز استفاده

ترکیبات

در قسمت های مختلف حنظل منجمله میوه، پوست میوه، دانه ها، ساقه و برگ ها کولین و گلیکوزیدهای کوکوربیتاسین (Cucurbitacin) و گلیکوزید کولوسنتین (Colocynthin) یافت می شوند. ریشه گیاه حاوی ساپونین های مختلفی است. در میوه گیاه ترکیبات هنتریاکنتان (Hentriacontane)، ان – اکتاکوسانول (N-octacosanol) و استرول ها وجود دارند. در پروتئین های دانه حنظل مقادیر کافی اسیدهای آمینه ضروری وجود دارد. همچنین دو گلیکوپروتئین غیر فعال کننده ریبوزوم با نام های کولوسین ۱ (Colocin1) و کولوسین ۲ در دانه این گیاه وجود دارد.



فواید هندوانه ابوجهل

حنظل از نوع گیاهان علفی و چندساله است. میوه‌ی این گیاه کروی شکل، به اندازه‌ی پرتقال و به رنگ زرد، زرد مایل به سبز و سبز است. قسمت داخل میوه سفید رنگ و بسیار تلخ و حاوی دانه‌های بیضی شکلی است که پس از رسیدن به رنگ قهوه‌ای درمی‌آیند.

ماده‌ی کوکوربیتاسین موجود در هندوانه ابوجهل به آن خاصیت درمانی می‌دهد. پس این گیاه در دسته‌ی گیاهان دارویی قرار می‌گیرد. البته غشاهای مخاطی بدن مانند غشای معده و روده به ترکیب شیمیایی کوکوربیتاسین بسیار حساس هستند و باید در میزان مصرف آن احتیاط کرد. بنابراین مصرف زیاد این گیاه خطرناک است.

از دانه و میوه‌ی رسیده‌ی هندوانه ‌ی ابوجهل به‌عنوان دارو استفاده می‌شود. برای مصرف خوراکی، غالباً این گیاه را آسیاب و پودر می‌کنند.


خواص هندوانه ابوجهل برای دیابت

یکی از دلایل معروف شدن این گیاه این باور است که باعث کاهش قند خون می‌شود. ارتباط بین هندوانه ابوجهل و دیابت به صورت دقیق ثابت نشده است، اما تحقیقات انجام ‌شده در نقاط مختلف دنیا نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند به ترشح انسولین و تنظیم قند خون کمک کند. در بعضی تحقیقات هم مشخص شده که استفاده از عصاره‌ی هندوانه ابوجهل روی پاها می‌تواند درد عصبی ناشی از دیابت (نوروپاتی دیابتی) را کاهش دهد.


  • خواص هندوانه ابوجهل برای دستگاه‌ی گوارش

  • از دیگر خواص حنظل می‌توان به درمان یبوست، مشکلات کبدی و مشکلات کیسه صفرا اشاره کرد. البته میزان مصرف آن باید توسط پزشک تعیین شود تا خواص خود را به بهترین شکل نشان دهد. میزان معین این میوه به دلیل اینکه خاصیت مسهلی دارد، می‌تواند برای درمان یبوست مفید باشد، اما برای افرادی که دچار ورم روده هستند، توصیه نمی‌شود.

خواص هندوانه ابوجهل برای لاغری

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف این گیاه باعث کاهش وزن و سوزاندن چربی‌های اضافی بدن می‌شود. اما به هیچ وجه برای کاهش وزن بیشتر در مصرف آن زیاده‌روی نکنید، چون ممکن است به کبد، کلیه و قلب‌تان آسیب برساند. قبل از مصرف هندوانه ابوجهل برای لاغری حتماً با پزشک مشورت کنید.


  • سایر فواید هندوانه ابوجهل

این گیاه خاصیت آنتی بیوتیکی هم دارد و برای سم حشراتی مانند مار و عقرب به‌عنوان پادزهر عمل می‌کند. برای درمان سیاتیک، درد مفاصل، واریس و نقرس روغن هندوانه ابوجهل را روی عصب می‌مالند. مطالعات انجام‌ شده نشان می‌دهد که این میوه خاصیت ضدسرطانی دارد و می‌تواند در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی تأثیرگذار باشد.

مضرات هنداونه ابوجهل

مضرات هندوانه ابوجهل

احتیاط شود گیاه حنظل سمی است.
لطفا خانمهای باردار استفاده نکند.

طرز استفاده

ترکیبات

در قسمت های مختلف حنظل منجمله میوه، پوست میوه، دانه ها، ساقه و برگ ها کولین و گلیکوزیدهای کوکوربیتاسین (Cucurbitacin) و گلیکوزید کولوسنتین (Colocynthin) یافت می شوند. ریشه گیاه حاوی ساپونین های مختلفی است. در میوه گیاه ترکیبات هنتریاکنتان (Hentriacontane)، ان – اکتاکوسانول (N-octacosanol) و استرول ها وجود دارند. در پروتئین های دانه حنظل مقادیر کافی اسیدهای آمینه ضروری وجود دارد. همچنین دو گلیکوپروتئین غیر فعال کننده ریبوزوم با نام های کولوسین ۱ (Colocin1) و کولوسین ۲ در دانه این گیاه وجود دارد.

هندوانه ابوجهل از دید طب سنتی

با توجه به اینکه مصرف این میوه اغلب از سوی پزشکان طب سنتی پیشنهاد می‌شود، دانستن طبع آن بی‌ضرر نیست. از دید طب سنتی این میوه بسیار گرم و خشک است و اغلب برای افراد بلغمی توصیه می‌شود تا بتواند اخلاط بلغمی را به دلیل خاصیت مسهلی‌اش، دفع کند. با این حال، گفته می‌شود افرادی که طبع سرد دارند، بهتر است این میوه را مصرف نکنند.


کلام پایانی

علیرغم نگرانی‌های جدی که در مورد بی‌خطر بودن حنظل وجود دارد، از این گیاه برای درمان بعضی از بیماری‌ها مثل یبوست، دیابت، بیماری کبدی و مشکلات صفراوی استفاده می‌شود. دوز مناسب مصرف به عوامل متعددی مانند سن، وضعیت سلامتی و… بستگی دارد، اما در حال حاضر اطلاعات علمی کافی در مورد این موضوع در دسترس نیست. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه بی‌خطر نیستند و دوز مصرف آن‌ها می‌تواند مهم باشد. بنابراین، قبل از مصرف هندوانه ابوجهل با پزشک مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد