آیا میدانید لیموی خشک مواد اصلی در آشپزخانه عمانی است؟ بله، لیموی سیاه که به اصطلاح محلی به آن لومی (loomi) گفته میشود، در این شهر محبوب بوده و دارای یک تن از فواید سلامتی است.
این گلولههای خشک شده را با جوشاندن لیموی تازه تهیه کرده و سپس آن را خشک میکند. نتیجه نهایی یک عطر و طعم منحصر به فرد، ملایم و شیرین با رایحهای غنی از تخمیر است.
این ماده یک ادویه مرکبات باستانی عمانی است که در آشپزخانههای عربی و آسیایی محبوب شده و رنگ آن از قهوهای کمرنگ تا سیاه خاکستری با پوسته بیرونی سخت و نازک متفاوت است. در حالت ترک خوردگی، این آهکها گوشت پوستهای خشک دارند. هرچه لیمو تیرهتر باشد، طعم آن تندتر میشود. این ماده غذایی برای مصرف، معمولا خرد شده یا به عنوان پودر استفاده میشود.
در اینجا هشت مزیت استفاده از لیموی سیاه یا همان لیمون عمانی ارائه شده است:
۱. از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند
این ماده غذایی حاوی اجزای مفید پتاسیم برای عضلات قلب بسیار عالی است، زیرا پمپاژ خون را تقویت و تنظیم میکند، همچنین باعث کاهش فشار خون و کاهش کلسترول میشود.
۲. سیستم هضم سالم را ارتقا میدهد
لیموی عمانی اسهال و سایر مشکلات معده را درمان کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. یک پاک کننده طبیعی برای دستگاه گوارش بوده، یبوست را برطرف و اشتها را باز میکند.
۳. یک عامل سم زدایی درخشان است
لیموی عمانی با تمیز کردن روده با درصد بالای ویتامین C و خواص ضد باکتری، باکتریهای مضر، مواد زائد و سایر سموم را از بدن خارج میکند.
این خواص ضد سرطانی است که از تغییر DNA جلوگیری میکند، به دلیل ترکیباتی که گزارش میشود تقسیم سلول را در بسیاری از ردههای سلول سرطانی متوقف کرده و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز کار میکند.
حاوی اسیدفولیک، ویتامین B و اسید آمینه، همراه با ردیابی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم است که به تولید سلولهای جدید کمک میکند.
لیموی عمانی با التهاب و سرماخوردگی مقابله میکند و باعث افزایش کارآیی در سیستم ایمنی بدن میشود. همچنین از بدن در برابر عفونتهای ویروسی و استرس محافظت میکند.
۸. یک منبع عالی برای ویتامین D
لیموی عمانی تحرک جسمی را افزایش میدهد، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و استخوانها، عضلات و دندانها را تقویت میکند.
مواد مفید موجود در آلو بسیار قابلتوجه هستند. در آلو بیش از ۱۵ ویتامین و مواد معدنی مختلف از قبیل ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر یافت میشود. البته به این مواد باید فیبر و آنتیاکسیدانها را نیز اضافه نمود. تمام این مواد و ترکیبات، برای حفظ عملکرد بهینه بدن ضروری بوده و با گنجاندن آلو در رژیم غذایی میتوان بخشی از نیاز بدن به این مواد را تأمین نمود.
آلو خشک حاوی گلوکز (۴۵ درصد) است و انرژی مغز را تامین میکند. در نتیجه میتوانید در تغذیه فصل امتحانات از آن استفاده کنید.
آلو خشک سرشار از فیبرهای محلول و غیر محلول در آب است که به هضم راحت غذا کمک کرده و یبوست را از بین میبرد. ۱۰۰ گرم آلو خشک ۶۰ درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین میکند.
آلو خشک حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی( آهن، منیزیم، پتاسیم) و ویتامینهای E ،C و پیش ساز ویتامین A است که از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و مانع از تخریب آنها میشوند.
مواد اولیه :
پودر زیره سبز ۲قاشق چایخوری
گلپر (پودر) ۱۰قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۵قاشق چایخوری
دارچین ۱قاشق چایخوری
جوز هندی ۱قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱قاشق چایخوری
رازیانه (پودر) ۱قاشق چایخوری
سبزی (به نسبت مساوی از مرزه،ترخان،گشنیز و نعنا خشک) ۴قاشق چایخوری
زردچوبه ۱قاشق چایخوری
سیاه دانه ۱قاشق چایخوری
بادیان ۱قاشق مرباخوری
میخک ۱قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
ابتدا تمام ادویه های نام برده شده را جداگانه در آسیاب بریزید تا کاملا به حالت پودر در بیایند. مواد پودر شده را با هم مخلوط کنید و داخل تابه بریزید و تقریبا ۲ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آنها کمی آزاد شود.
ادویه آماده شده را داخل ظرف در داری داخل جای تاریک و خشک قرار دهید.
نکات:
۱)در صورت تمایل مقداری نمک هم به ادویه اضافه کنید.
۲)میتوانید قدری ادویه گرام ماسالا هم به این ادویه اضافه کنید.
۳)این ادویه را میتوانید برای انواع ترشی و شور مورد استفاده قرار دهید.
شربتهای سنتی اصل از دیرباز تو فرهنگ ما به عنوان نوشیدنیهای سالم و پیامآور سلامتی مطرح بودن. هر کدوم از این شربتها معمولاً حاوی یکی از عرقیات مفید هستن که پس از اضافه کردن آب و جوشاندن ترکیب تا رسیدن به غلظت معین آماده میشن و برای مدتی توی شرایط معمولی منزل ماندگاری دارن و به تدریج مورد استفاده قرار میگیرن. شربت بیدمشک زعفرانی غلیظ هم جزو همین شربت های مفید هست. خرید شربت بیدمشک زعفرانی با شکر ارگانیک و استفاده مناسب از اون میتونه مزایای زیادی واسه سلامت جسم شما داشته باشه.
غلظت زیاد باعث زیاد بودن ماندگاری این شربتهاست. موقع استفاده، با اضافه کردن مقداری آب و به هم زدن محتویات داخل ظرف، شربت آمادهی مصرف میشه. به دلیل وجود عرقیات و سایر مواد مفید، هر یک از این شربتها خواص منحصر به فرد و قابل توجهی برای سلامتی دارن.
شربت زعفران و بیدمشک ؛ مناسب روزهای گرم تابستان
شربت زعفران و بید مشک به دلیل اینکه بیدمشک در آن قرار دارد خاصیت سرد دارد و برای تابستان بسیار مناسب است. بهار نارنج و گلاب گرم و خشک بهاری هستند که خاصیت گرمی آنها با وجود هل و زعفران دو چندان میشود. البته عرق بیدمشک خاصیت سرد و تر دارد،به متعادل شدن آن کمک میکند. بیدمشک قند خون را پایین می آورد و ضد سردرد و دردهای عضلانی می باشد.
این نوشیدنی ، آرامبخش و ضد اضطراب و به دلیل دارا بودن زعفران نشاط آور است.