گل گاوزبان گیاهی به رنگ بنفش یا ارغوانی است که معمولاً در شمال ایران و البته اروپا یافت میشود. این گیاه طعم و عطری مطبوع و خوشایند دارد و به همین دلیل بیشتر اوقات برای درست کردن دمنوش یا چایی از آن استفاده میشود.
گل گاوزبان ایرانی دارای ساقه 60 متری با برگهای زبر و خشن است.
گل گاوزبان ازطبیعت به عنوان یک گیاه دارویی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به شکلهای مختلف برای درمان بیماریها مصرف میشود. گلهای گل گاوزبان پس از برداشت دارای رطوبت زیادی هستند که باید با بهترین روش (زیر سایه یا دستگاه خشککن) خشک شوند.
حال ممکن است که پس از پایان فرآیند خشک کردن گل گاوزبان، همچنان اندکی رطوبت در محصول باقی مانده باشد؛ از اینرو گل گاوزبان باید در کیسههای پارچهای، کنفی یا نخی بستهبندی شود تا هوا به راحتی جریان پیدا کند و رطوبت اندک محصول از بین رود و ماندگاری آن افزایش پیدا کند.
لازم به ذکر است که عطاریها و مراکز فروش گل گاوزبان باید این محصول را در کیسههای پارچهای یا نخی نگهداری کنند. همچنین مصرفکنندگان گل گاوزبان چنانچه این محصول را در بستهبندی نایلونی خریداری کردهاند، بهتر است محصول را در بستهبندی پارچهای نگهداری کنند یا نایلون حاوی گل گاوزبان را باز نگه داشته باشند تا هوا در آن به راحتی گردش پیدا کند.