مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران
مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران

خواص تخم شربتی(بالنگو) برای لاغری و سلامتی که باید بدانید!

خواص بالنگو در طب سنتی و طرز تهیه شربت تخم بالنگو

شربت تخم بالنگو خواص درمانی زیادی دارد و می‌تواند برای بهبود عملکرد قلب شما بسیار مفید و مؤثر باشد. در این مطلب از فروشگاه ازطییعت علاوه بر خواص این گیاه با طرز تهیه شربت تخم بالنگو نیز آشنا می‌شوید.


خواص بالنگو در طب سنتی

بالنگو گیاهی است که آن را از انواع ریاحین برشمرده‌اند، یعنی از خانواده‌ی ریحان‌ است. دانه‌های بالنگو دارای موسیلاژ و منبع خوبی از فیبر، روغن و پروتئین بوده و اثرات دارویی و تغذیه‌ای فراوانی دارد. دو گونه از بالنگو در ایران به طور خودرو می‌روید، یک گونه بالنگوی شهری و گونه دوم بالنگوی شیرازی که هر دو گونه در دامنه‌های البرز در شمال و غرب ایران همچنین در کرمان، بلوچستان، اصفهان و شیراز یافت می‌شوند.

گیاه دارویی بالنگو گیاهی است که به فارسی و در کتب طب سنتی «بالنگو» نام برده می‌شود. این گیاه ازخانواده نعنا بوده، گیاهی است یکساله، کوتاه به ارتفاع حدود یک وجب و برگ‌های آن‌ متقابل، بوی آن شبیه برگ ریحان و بدون دندانه است. گل‌های بالنگو به رنگ آبی‌ و به ندرت‌ مایل به زرد و سفید است. میوه گیاه بالنگو گرد و پهن بوده، رنگ‌ آن قهوه‌ای است و تخم‌های بالنگو، از تخم ریحان بلندتر هستند.

دو گونه از بالنگو در ایران به طور خودرو می‌روید. یک گونه بالنگوی شهری و گونه دوم بالنگوی شیرازی که هر دو گونه در دامنه‌های البرز در شمال و غرب ایران همچنین در کرمان، بلوچستان، اصفهان و شیراز یافت می‌شوند. تخم بالنگو از هر دو گونه را که در آب بخیسانند مایع چسبناک کدر بی‌مزه‌ای حاصل می‌شود که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.

تخمه شربتی بالنگو | فروش عمده محصولات عطاری

خواص بالنگو در طب سنتی

بالنگو برای چی خوبه؟ گیاه بالنگو نوعی از ریحان است که در بو شبیه به ریحان و سبز مایل به سفید است و برگش بی کنگره و تخمش از تخم ریحان بالیده‌تر و در افعال نزدیک به تخم شاهسفرم است. در درمان‌های مکتب طب ایرانی از تخم این گیاه استفاده می‌شود، بنابراین وقتی سخن از بالنگو به میان می‌آید، منظور تخم آن است. تخم بالنگو از جمله بذرهای دارای لعاب است، یعنی اگر تخم بالنگو را در آب بخیسانید مایع چسبناک بدون مزه‌ی غالبی حاصل مى‌شود که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.

فیبرهای خوراکی محلول مانند موسیلاژ که قادر به تشکیل ژل هستند، اجزای اصلی برخی از ادویه‌ها و چاشنی‌ها هستند. این مواد دارای فعالیت‌های مفید قابل توجهی از جمله توانایی کاهش چربی خون هستند. همچنین نشان داده شده که دانه‌های بالنگو اثر بهبود بخشی بر کلسترول خون ناشی از رژیم غذایی پرچرب دارند.

به‌طور کلی تخم بالنگو در درمان ناراحتی‌های گوارشی بسیار مؤثر است و باعث تقویت قوای معده می‌شود. بالنگو مقوی قلب است و جهت طپش قلب و رفع ترس و وحشت و اسهالی که از روده‌ها باشد همراه با گلاب بسیار مجرب و برای رفع زحیر نیز نفع بسیار دارد. همچنین تخم بالنگو سبب رقیق شدن نزله‌ها می‌شود، بنابراین ممکن است با مصرف این شربت ترشحات پشت حلق شما کمتر شود.

طرز تهیه دمنوش و شربت بالنگو

طرز تهیه شربت تخم بالنگو

یکی از بهترین راه‌ها برای بهره‌مندی از خواص بالنگو، خوردن شربت بالنگو است. شربت تخم بالنگو با مخلوط کردن موارد زیر تهیه می‌شود:

•    یک سوم لیوان گلاب
•    دو سوم لیوان آب
•    یک قاشق مرباخوری شکر
•    یک قاشق چایخوری تخم بالنگو

قیمت خرید گیاه دارویی بالنگو عمده به صرفه و ارزان - آراد برندینگ

بالنگو و سرماخوردگی

بهترین نوشیدنی و شربت سرماخوردگی گیاهی برای در امان ماندن و جلوگیری از سرماخوردگی، شربت تخم بالنگو است. این شربت ضد سرماخوردگى است و بدن را در مقابل سرماخوردگى مقاوم مى‌سازد و جایگزین بسیار خوبى براى آنتى ‏بیوتیک‏‌هایى است که متأسفانه براى علاج سرماخوردگى استفاده مى‌‏شود.

شربت بالنگو مقوی معده، قلب و مغز است و اخلاط سوخته را از بدن خارج می‌کند، به همین دلیل قوه مُدبره بدن را تقویت کرده در نتیجه مقاومت بدن را در مقابل سرماخوردگی افزایش می‌دهد. افراد و اطفالی که به طور دائم به نزله (ترشحات پشت حلق) و زکام (سرماخوردگی) دچار می‌شوند، اگر یک سال به طور مداوم به جای آب، شربت تخم بالنگو بخورند، دیگر سرما نمی‌خورند.

نحوه مصرف بالنگو ؛ طریقه مصرف بارهنگ و بالنگو چگونه است - فال و خواب

بالنگو برای معده

همان طور که پیش‌تر گفته شد تخم بالنگو تقویت کننده قوه مُدبره است. همچنین مقوی قوای معده است. برای تست سلامت معده می‌توان از شربت تخم بانگو بهره برد. با خوردن سه تا پنج روز شربت تخم بالنگو و مشاهده علایم حالات بدن، می‌توان به احوالات معده پی برد. معمولا بعد از خوردن سه تا پنج روز شربت تخم بالنگو یکی از حالت‌های زیر برای شما رخ می‌دهد:

1 – اگر با مصرف تخم بالنگو، متوجه شوید کمتر ترش می‌کنید، نشانه آن است که برودت (سردی) بر معده غالب است، به خصوص اگر جشاء حامض یا آروغ ترش کاهش یابد. بر این اساس باید درمان را بر تسخین و گرم کردن معده قرار داد.

2 – از موارد دیگری که بعد از مصرف تخم بالنگو بروز می‌کند این است که به شما احساس خشکی دهان دست می‌دهد، این علامت نشانه آن است که سوءمزاج خشک یا خلطی خشکی آور در معده وجود دارد.

3 – اگر با مصرف بالنگو، ترشحات بزاقی کمتر شد، نشانه آن است که رطوبت (تری) غالب بوده و تخم بالنگو آن را تحلیل برده است.

4 – چنانچه بعد از مصرف تخم بالنگو، هضم بهتر شد و احساس کردید معده پس از خوردن غذا نسبت به قبل زودتر سبک می‌شود و از سویی بعد از صرف غذا احساس سنگینی ندارید و درعوض نشاط دارید، نشانه آن است که مشکل ضعف هاضمه دارید و باید معده را تقویت کرد.

5- اسهال ایجاد می‌شود، زیرا تخم بالنگو باعث دفع اخلاط بلغمی می‌شود. در این صورت بهتر است هیچ اقدامی برای قطع اسهال انجام نداد. زیرا بعد از 2 تا 3 روز خود به خود اسهال قطع می‌شود. این نوع اسهال که بدون سوزش مقعد و دلپیچه است، نشانه وجود بلغم زیاد در لوله گوارشی است. بر این اساس باید نسبت به تخلیه دستگاه گوارش از بلغم بکوشید. باید خاطر نشان کنیم که     اسهال ناشی از مصرف تخم بالنگو، بدون دلپیچه و سوزش مقعد و خشکی دهان و ایجاد سستی و ضعف است.

6- همچنین ممکن است پس از مصرف احساس گرمای شدید در بدن کنید، بر این اساس شما در معرض بروز سوءمزاج گرم هستید. چراکه سخونت یا گرمای تخم بالنگو سبب بروز این علایم شده است.

مضرات بالنگو

در مورد گیاه دارویی بالنگو تاکنون عوارض خاصی گزارش نشده است، اما همانند سایر گیاهان دارویی باید از زیاده‌روی در مصرف آن خودداری و در زمان مصرف داروهای خاص یا هنگام بارداری و شیردهی با نظر پزشک مصرف شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد