مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران
مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران

خواص میوه‌ای عجیب به نام «خرخیار» – درمان سینوزیت

خواص خر خیار یا خیار جوجه تیغی
خواص میوه‌ای عجیب به نام «خرخیار» – درمان سینوزیت
خر خیار

خیار وحشی بومی مناطق معتدل آسیا، شمال آفریقا و اروپا است و در ایران نیز در هرزویل در ارتفاعات 700 متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

خر خیار یا خیار جوجه تیغی گیاهی است علفی از خانواده کدوییان که با نام های اسپند، خیار دشتی، خیارزه، خیار وحشی، سماهنک، کربز، خیار آب‌ پران، در اصطلاح محلی اصفهان کموز سگی و کموز کول و در کتب طب سنتی قثاالحمار و مشط الذئب شناخته می شود.

میوه خیار جوجه تیغی همانند بلوط، دراز و طعم آن بسیار تلخ است. پس از رسیدن میوه های این گیاه، سوراخی در محل اتصال میوه به دم گل ایجاد می شود که دانه ها از طریق این سوراخ، به خارج پرتاب می شوند.خیار وحشی بومی مناطق معتدل آسیا، شمال آفریقا و اروپا است و در ایران نیز در هرزویل در ارتفاعات 700 متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

ساقه های آن تقریبا ضخیم، خوابیده و پوشیده از کرک های زبر و خشن است، همچنین دارای برگ های متناوب و پهن و گل های کوچک و زرد است.

خیار وحشی

خر خیار

خیار وحشی بومی مناطق معتدل آسیا، شمال آفریقا و اروپا است و در ایران نیز در هرزویل در ارتفاعات 700 متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

خر خیار یا خیار جوجه تیغی گیاهی است علفی از خانواده کدوییان که با نام های اسپند، خیار دشتی، خیارزه، خیار وحشی، سماهنک، کربز، خیار آب‌ پران، در اصطلاح محلی اصفهان کموز سگی و کموز کول و در کتب طب سنتی قثاالحمار و مشط الذئب شناخته می شود.

میوه خیار جوجه تیغی همانند بلوط، دراز و طعم آن بسیار تلخ است. پس از رسیدن میوه های این گیاه، سوراخی در محل اتصال میوه به دم گل ایجاد می شود که دانه ها از طریق این سوراخ، به خارج پرتاب می شوند.خیار وحشی بومی مناطق معتدل آسیا، شمال آفریقا و اروپا است و در ایران نیز در هرزویل در ارتفاعات 700 متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

ساقه های آن تقریبا ضخیم، خوابیده و پوشیده از کرک های زبر و خشن است، همچنین دارای برگ های متناوب و پهن و گل های کوچک و زرد است

خیار وحشی

موارد مصرف میوه، برگ، ریشه و عصاره خر خیار :

  • میوه، برگ، ریشه و عصاره میوه آن به صورت های مختلف مصرف می شود.
  • اگر عصاره تازه آن را با شیر مادران مخلوط و در بینی بچکانند سر درد تمام سر و دردهای سر مزمن را تسکین می دهد.
  • نیم گرم عصاره آن که با عسل و یا با روغن زیتون مخلوط شده باشد برای ورم های حنجره و دیفتری نافع است.
  • خوردن ریشه آن به قدر 1/5-1 گرم برای استسقا و یرقان سیاه بسیار موثر و مفید است.
  • اگر نیم گرم از گرد ریشه آن خورده شود مسهل بلغم خام و صفرا و زرد آب می باشد بدون اینکه به معده ضرر برساند.
  • اگر قدری عصاره آن را با پر مرغ تمیزی بر بیخ زبان و اطراف آن بمالند قی آور است و اگر بخواهند سریع تر اثر کند عصاره را در روغن زیتون و روغن زنبق حل کنند و بمالند.
  • اگر قی شدید شود و بخواهند تسکین دهند روغن زیتون بخورند و اگر فایده نبخشید سرکه رقیق با آب سرد بخورند و یا در آب سرد بنشینند و آب سرد بر سر بریزند و چیزهای قابض بخورند.

خیار وحشی و خواصش را بشناسیم

به فارسی خر خیار، خیار خر، خیار دشتی، سماهنگ، خیار وحشی و در اصطلاح محلی اصفهان کموز سگی و کموز کول گویند. در کتب طب سنتی و به عربی با نام های قثاالحمار و مشط الذئب نام برده می شود.

مشخصات خیار وحشی !

گیاهی است علفی چند ساله، ساقه آن نسبتا ضخیم خوابیده، پوشیده از کرک های زبر و خشن است. برگ ها متناوب، پهن دارای بریدگی های کم عمق با دم برگ دراز پوشیده از کرک بدون پیچک، گل های آن کوچک زرد و نر و ماده جداگانه روی یک پایه است. میوه آن شبیه به بلوط دراز پس از رسیدن به رنگ سبز مایل به زرد پوشیده از تارهای زبر، طعم آن بسیار تلخ می باشد. دانه های داخل میوه قهوه ای تیره و پس از رسیدن میوه سوراخی در محل اتصال میوه به دم گل ایجاد شده و تخم ها با سرعت و شدت با صدا به خارج پرتاب می شوند. ریشه آن بزرگ و سفید است.

در طب سنتی در درجه اول میوه به عنوان دارو در درجات بعدی ریشه و برگ آن مصرف می شوند. بهترین نوع میوه آن میوه ای است که از گیاه گرفته شده باشد. موارد مصرف عصاره میوه است و بهترین آن سفید رنگ و سبک است که اگر آن را به آتش نزدیک کنند مشتعل می شود و باید حداکثر یک سال از تهیه عصاره نگذشته باشد و از میوه کاملا رسیده گیاهی که بیش از یک میوه داشته است تهیه شده باشد.

برای تهیه عصاره خشک به این ترتیب عمل می شود. میوه رسیده آن چیده می شود، علامت رسیدگی کامل میوه این است که چون دست به آن برسد خود به خود از بوته گیاه جدا گردد و تازه و شاداب باشد. میوه ها را پس از چیدن بریده و روی تور سیمی مانند الک یا پارچه ای ریخته و فشار می دهند که عصاره آن از صافی بگذرد. سپس آب شیرین و زلالی روی عصاره گرفته شده می ریزند و می گذارند تا رسوب آن ته نشین شود.

آب صاف رقیق روی آن را دور می ریزند و مجددا روی رسوبات آب شیرین خالص می ریزند و می گذارند تا رسوب آن مجددا ته نشین و آب بالای آن را بیرون می ریزند و پس از آن درد باقی مانده را کاملا نرم ساییده و با هم وزن آن صمغ عربی و یا با نصف آن نشاسته مخلوط نموده ساییده و قرص درست می کنند و خشک می نمایند و در بازار با نام الاتریوم عرضه می کنند. حکمای طب سنتی معتقدند که نیروی مسهلی و دارویی آن تا ده سال می ماند. گیاه خر خیار در هرزویل در ارتفاعات 700 متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

خواص درمانی

برای خیار وحشی خواص درمانی بسیاری منسوب است.

ولی بیشترین تاثیرش در درمان سینوزیت های مزمن هست.

حتما قبل از هرگونه مصرف خرخیار یا محصولات استحصالی از این

گیاه با پزشک مشورت نمایید .چون این گیاه بسیار سمی میباشد و

استفاده ناشیانه از این گیاه عوارض بسیار حتی کوری را بدنبال خواهد داشت.

خواص درمانی دیگر خرخیار

خشک شدهٔ مغز خیار که در بازار به نام الاتریوم وجود دارد، خاصیت تخدیر دارد .

و در موارد مالاریا و بیماری آب‌ترسی است و در اثر گاز گرفتگی حیوانات هار

در انسان عارض می‌شود و به هاری معروف است نیز به کار می‌رود.

مسهل و تخلیه‌کنندهٔ بسیار قوی است

. از نظر طبیعت، گرم و خشک است و طبق پزشکی سنتی،

پاک‌کنندهٔ دماغ، مسهل صفرا، بلغم خام و زردآب است و برای لقوه،

فلج، صرع، کزاز، سردرد، دردهای مفاصل، نقرس، میگرن،سیاتیک،

سرفهٔ سرد، تنگی نفس، گازها، استسقاء، یرقان سیاه، بواسیر،

خرد کردن سنگ کلیه و مثانه، قاعده‌آور و ازدیاد ترشح ادرار نافع است.

مصرف خوراکی دمنوش آن برای جذام مفید است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد