مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران
مرکز معرفی  بهترین گیاهان دارویی  در ایران

مرکز معرفی بهترین گیاهان دارویی در ایران

بیان خواص گیاهان دارویی در ایران

معرفی پرفروش ترین و پرسود ترین گیاهان دارویی

معرفی پرفروش ترین و پرسود ترین گیاهان دارویی
معرفی پرفروش ترین و پرسود ترین گیاهان دارویی

بیش از 2000 گونه گیاه دارویی در نقاط مختلف ایران وجود دارد. تنوع گیاهان دارویی در ایران و خواص متعددی که این گونه‌ ها در درمان بیماری‌ ها و ایجاد احساس آرامش و تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، باعث شده است که استقبال افراد نسبت‌ به مصرف گیاهان دارویی و دمنوش های گیاهی افزایش یابد.

به‌ همین‌ دلیل گیاهان دارویی در لیست پرفروش‌ ترین و پرسودترین اقلام موجود در عطاری‌ ها قرار گرفته‌ اند. اگر قصد راه‌ اندازی یک عطاری را دارید یا به تازگی به این حوزه وارد شده‌ اید، پیشنهاد می‌ کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید. در این مقاله شما را با لیست ارزشمندی از پرفروش ترین گیاهان دارویی آشنا خواهیم کرد. 

آویشن؛ گیاهی پرمصرف در فصل سرما با حاشیه سود بالا

آویشن یکی از گیاهان دارویی با خواص درمانی متعدد است که در ایران و به‌ خصوص در استان خراسان جنوبی به میزان فراوان کشت می‌ شود. با توجه‌ به فراوانی این گیاه در ایران و خواص دارویی شگفت‌ انگیزی که برای درمان انواع بیماری‌ ها، سلامت پوست و زیبایی مو دارد، نام آویشن در لیست پرفروش ترین گیاهان دارویی در عطاری‌ ها دیده می‌ شود. همچنین نقش درمانی آویشن در تسکین سرفه و درد گلو باعث شده است که آمار فروش این گیاه دارویی در فصل‌ های سرد سال بیشتر شود. 

همچنین با توجه‌ به اینکه کشت آویشن هر سال نیاز به تهیه بذر و نشا ندارد، پرورش آن آسان است. به‌ همین‌ دلیل آویشن جزو یکی از پرسودترین گیاهان دارویی محسوب می‌ شود. عطاری‌ ها با خرید گیاهان دارویی عمده می‌ توانند به درصد سود فروش خود بیفزایند. 

گل گاو زبان؛ درصد بالای فروش به‌ دلیل دوره برداشت طولانی

یکی از گیاهان دارویی که دوره برداشت طولانی مدتی دارد و تقریبا در همه فصول سال افراد نسبت به خرید آن اقدام می‌ کنند، گل گاو زبان است. آرامش‌ بخش بودن، درمان افسردگی و اضطراب، تقویت اعصاب، کمک به قطع سرفه، تنظیم ضربان قلب، درمان التهاب و ورم کلیه بخشی از خواص متنوع این گیاه دارویی هستند. دمنوش گل گاو زبان نیز آمار فروش خوبی بین مشتریان دارد. از طریق مرکز فروش دمنوش های گیاهی می‌ توانید بهترین و باکیفیت‌ترین دمنوش‌ های ساده و ترکیبی گل گاو زبان را با قیمت مناسب برای فروشگاهتان تهیه کنید. 

همچنین با توجه‌ به چند ساله بودن این گیاه، هزینه‌ های کمی برای کاشت آن صرف می‌ شود. در نتیجه قیمت مناسب و حاشیه سود بالایی برای عطاری‌ ها دارد. مجموعه عواملی که به آن اشاره کرده‌ ایم، باعث شده است تا گل گاو زبان در لیست کشت گیاهان دارویی پرسود قرار بگیرد. 

زیره؛ گیاه دارویی پرفروش با قابلیت استفاده در غذاهای متنوع 

زیره علاوه‌ بر اینکه خواص دارویی متنوعی دارد، به‌ عنوان یک چاشنی برای طعم دادن به غذا نیز مورداستفاده قرار می‌ گیرد. این موضوع انواع زیره سبز و سیاه را به یکی از پرفروش ترین و پرسود‌ترین گیاهان دارویی تبدیل کرده است؛ بنابراین برای راه اندازی مغازه عطاری حتما نام زیره را در بالای لیست اقلام موردنیاز و ضروری یادداشت کنید. 

از خواص دارویی این گیاه می‌ توان به کمک به هضم غذا، تسکین درد معده و دل پیچه و اشتهاآور بودن اشاره کرد. همچنین زیره گیاهی ضد سرطان و ضد تشنج است، باعث پیشگیری از دیابت و کاهش وزن می‌ شود. توجه داشته باشید از آنجایی‌ که زیره یک گیاه صادراتی است، چندان دچار نوسانات قیمت نمی‌ شود. در نتیجه تهیه زیره برای عطاری‌ ها حاشیه سود مناسبی دارد. 

زنجبیل؛ از گیاهان دارویی زمستانه پرطرفدار 

در لیست گیاهان دارویی زمستانه همواره نام زنجبیل به ‌عنوان یکی از گیاهان دارویی پرفروش دیده می‌ شود. استفاده از این گیاه برای درمان گلو درد و سرماخوردگی در فصل زمستان طرفداران بسیاری دارد. براساس آمار، میزان کشت زنجبیل کمتر از میزان فروش آن است. به‌ این‌ ترتیب بخشی از زنجبیل موجود در بازار ایران از طریق صادرات به کشور وارد می‌ شود. همین موارد نشان می‌ دهد که زنجبیل یکی از گیاهان دارویی پرفروش در ایران است. از خواص دارویی این گیاه می‌ توان به ضدنفخ بودن آن، مبارزه با بیماری‌ های قلبی و عروقی، جلوگیری از آلزایمر، تسکین سرما‌خوردگی، سردرد، دردهای عضلانی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

گل‌ محمدی، در لیست پرفروش‌ ترین گیاهان دارویی بهاری

خاستگاه و محل اصلی رشد گل محمدی بیشتر در آسیا و ایران است. این گل زیبا علاوه‌ بر عطر و بوی دلربا، خواص دارویی فراوانی نیز دارد. همچنین در فرهنگ غذایی ایران از عصاره این گل برای تهیه انواع غذا، شربت، شیرینی و بستنی استفاده می‌ شود. همین موارد گل محمدی را در لیست پرفروش‌ ترین گیاهان دارویی قرار داده است. 

از خواص دارویی گل محمدی می‌ توان به درمان روماتیسم، رفع اضطراب و افسردگی، رفع یبوست و تنظیم چرخه قاعدگی اشاره کرد. بسیاری از افراد گل‌ های این گیاه پرفایده را به چای اضافه می‌ کنند تا از خواص آرامش‌ بخش و دارویی آن بهره‌ مند شوند. یکی دیگر از موارد مصرف گلبرگ‌ های گل‌ محمدی اضافه کردن آن به ماست به‌ عنوان یک راهکار ساده برای رفع سردی آن است.

در این مقاله شما را با پرفروش ترین گیاهان دارویی آشنا کردیم. تهیه این گیاهان پرطرفدار و پرمصرف توسط صاحبان عطاری‌ ها، باعث رسیدن به سود بالا و مناسبی خواهد شد. بررسی رفتار مشتریان، تهیه لیست گیاهان پرمصرف در فصل‌ های مختلف سال و در نظر گرفتن عادات غذایی افراد در مناطق جغرافیایی مختلف به عطاری‌ ها برای آماده‌ سازی لیست گیاهان دارویی پرفروش کمک خواهد کرد. 

اگر می‌ خواهید میزان فروش این گیاهان پرمصرف و پرسود را به بیشترین حد ممکن برسانید، اهمیت خرید محصولات باکیفیت از مراکز معتبر فروش گیاهان دارویی را دست کم نگیرید. با عرضه محصول با‌کیفیت به مشتریان، آن‌ها برای خرید بعدی نیز نزد شما خواهند آمد. فروشگاه ازطبیعت یک عطاری آنلاین معتبر است که مراحل راه‌ اندازی و تامین اقلام موردنیاز عطاری‌ ها را از صفر تا صد انجام می‌ دهد. با مراجعه به سایت فروشگاه ازطبیعت به آدرس aztabiat.com می‌ توانید با خدمات این مجموعه آشنا شوید و لیست قیمت انواع گیاهان دارویی را مشاهده کنید.

گوجه و خواص جادویی انواع آن

انواع گوجه فرنگی
گوجه و خواص جادویی انواع آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

مصرف گوجه در هر سن فواید بسیار زیادی برای پوست و مو و اندام‌های مختلف بدن دارد. البته که در برخی از افراد مصرف آن منجر به ایجاد حساسیت هم می‌شود.

گوجه‌ یکی از خوراکی‌های خوشمزه و مفید برای سلامتی است که در بسیاری از وعده‌های غذایی ما جای دارد. از آنجایی که از گل ایجاد شده و درون آن دانه وجود دارد، در دسته میوه قرار می‌گیرد. از طرفی در دسته سبزیجات هم قرار گرفته و به خاطر همین است که گاهی اوقات افراد آن را به عنوان میوه و گاهی سبزی نام می‌برند. در این مقاله با گوجه، انواع آن و همه فوایدی که برای سلامت اندام‌های مختلف بدن دارد آشنا خواهید شد. علاوه بر این با موارد حساسیت‌زا و ممنوعیت‌های مصرف گوجه برای برخی افراد صحبت کرده‌ایم.

گوجه چیست؟

گوجه که به‌عنوان یک سبزی با میوه شناخته می‌شود، منبع خوبی از ویتامین C و لیکوپن فیتوشیمیایی است. لیکوپن ماده غذایی محبوب معمولاً به صورت خام در سالاد استفاده می‌شود و یا به شکل پخته شده سرو می‌شود.

محصولات متنوعی شامل کنسرو گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی، سس کچاپ، پوره، رب و گوجه فرنگی خشک شده در آفتاب بعضی از محصولات رایج تولید شده با گوجه هستند.

گیاه شناسی گوجه فرنگی

میوه بخشی از گیاه است که بیشتر در غذاها و دسرها استفاده می‌شود. در مقابل، سبزی به‌عنوان بخشی از گیاه که همراه با قسمت اصلی غذا خورده می‌شود، تعریف می‌شود. سبزی گیاه می‌تواند برگ، ساقه، ریشه، دانه یا گل باشد. با این تعریف، گوجه فرنگی یک سبزی است که معمولاً در وعده غذایی اصلی مصرف می‌شود.

اما در این بین از نظر گیاه شناسی، گوجه‌ فرنگی خوراکی از آنجایی که از گل ایجاد شده و درون آن دانه‌هایی وجود دارد، میوه است. بنابراین گوجه فرنگی هم میوه و هم سبزی به حساب می‌آید.

متن انگلیسی:
Cooked tomatoes, including grilled tomatoes, tomato juice and tomato soup, are especially useful as they contain higher levels of lycopene than their uncooked counterparts
ترجمه متن:
گوجه‌ فرنگی‌های پخته شده از جمله گوجه‌ فرنگی کبابی، آب گوجه‌ فرنگی و سوپ گوجه‌ فرنگی بسیار مفید هستند، زیرا حاوی سطوح بالاتری از لیکوپن نسبت به گوجه فرنگی نپخته هستند.

انواع گوجه

گوجه انواع مختلفی داشته که هر یک کاربرد، طعم و حتی اندازه متفاوتی هم با دیگری دارد. انواع گوجه عبارتند از:

  • ۱. گوجه گیلاسی (Cherry tomatoes)

گوجه‌ فرنگی‌های گیلاسی گرد، لقمه‌ای و به قدری آبدار هستند که ممکن است وقتی آن‌ها را گاز می‌زنید محتویات درونشان به بیرون بریزد.

  • ۲. گوجه فرنگی گیلاسی کشیده (Grape tomatoes)

اندازه گوجه فرنگی گیلاسی کشیده تقریبا نصف گوجه گیلاسی است. آن‌ها حاوی آب زیادی نیستند، پوست ضخیم‌تر، طعم شیرین‌تری و همانطور که از اسمشان پیداست شکلی کشیده‌تر دارند.

  • ۳. گوجه فرنگی روما (Roma tomatoes)

گوجه‌ فرنگی روما بزرگ‌تر از گوجه‌فرنگی گیلاسی است اما به اندازه‌ای بزرگ نیست که برای برش دادن استفاده شود.

  • ۴. گوجه فرنگی بیف استیک (Beefsteak tomatoes)

گوجه‌ فرنگی‌های بیف استیک بزرگ، محکم و به اندازه‌ای سفت هستند که هنگام برش‌های نازک شکل خود را حفظ می‌کنند.

  • ۵. گوجه فرنگی هیرلوم (Heirloom tomatoes)

گوجه فرنگی‌های هیرلوم به طور قابل توجهی از نظر اندازه و رنگ متفاوت هستند. رنگ این نوع گوجه از زرد کم رنگ تا سبز روشن و قرمز مایل به بنفش متفاوت است. مقاومت و ماندگاری این نوع گوجه کم است.

  • ۶. گوجه سبز (Green tomatoes)

گوجه‌ فرنگی‌های سبز را می‌توان به دو نوع تقسیم کرد، گوجه‌فرنگی‌هایی که وقتی کاملاً رسیده، سبز شده‌اند و گوجه‌فرنگی‌های نارس که هنوز قرمز نشده‌اند.

ارزش غذایی گوجه فرنگی

گوجه منبع بسیار خوبی از ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین K است. این ماده به دلیل کالری مناسب و فاقد چربی بودن یک ماده غذایی با ارزش به حساب می‌آید.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گوجه

گوجه منبع بسیار خوبی از ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین K است.

کالری گوجه

یک گوجه فرنگی متوسط حاوی ۲۲ کالری، یک گرم پروتئین و فاقد چربی است.

فواید گوجه فرنگی

مصرف گوجه فواید بسیاری برای سلامت بدن و‌ اندام‌های مختلف آن دارد. در ادامه هر یک از این فواید را نام برده و توضیح داده‌ایم:

۱. پیشگیری از سرطان

گوجه نه‌ تنها حاوی لیکوپن با همان آنتی‌اکسیدان فیتوشیمیایی است که به پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز کمک می‌کند، بلکه منبع خوبی از ویتامین‌های A، C و E هستند که همگی دشمن رادیکال‌های آزاد دوست‌دار سرطان هستند.

۲. گوجه و تاثیر آن بر درمان یبوست

خوردن غذاهای سرشار از آب و فیبر، مانند گوجه فرنگی، به هیدراتاسیون کمک کرده و از حرکات طبیعی روده حمایت می‌کند. فیبر به مدفوع حجم داده و برای درمان یبوست شدید در بزرگسالان و کودکان مفید است. گوجه فرنگی اغلب به عنوان یک میوه ملین شناخته می‌شود.

۳. گوجه برای اسهال

برای جایگزینی مواد معدنی از دست رفته در اثر اسهال، غذاهای سرشار از پتاسیم و سدیم بخورید. غذاهای پر پتاسیم شامل زردآلو، آووکادو، موز، گوجه فرنگی، پرتقال، گلابی، سیب زمینی و سیب زمینی شیرین و آب گوجه فرنگی است.

۴. آب گوجه برای سرفه

گفته شده که آب گوجه فرنگی گلودرد و سرفه را تسکین می‌دهد.

۵. رفع تبخال در سه دقیقه با گوجه

سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان شامل گل کلم، اسفناج، کلم پیچ و گوجه فرنگی حاوی لیزین بیشتری نسبت به آرژنین هستند؛ یعنی نسبت اسید آمینه‌ای که برای پیشگیری و‌ درمان تبخال مهم است.

۶. گوجه برای خار پاشنه

از نظر علمی مصرف گوجه هیچ ارتباطی با خار پاشنه نداشته و ندارد.

۷. گوجه برای تنبلی تخمدان

برای تنبلی تخمدان چه بخوریم؟ برای تنبلی تخمدان مواد غذایی مفید هستند که به کاهش التهاب کمک می‌کنند؛ یکی‌ از این خوراکی‌ها گوجه است.

۸. گوجه به عنوان ضد آفتاب و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی

لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که می‌تواند از آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش به پوست محافظت کند. گفته شده که مصرف گوجه فرنگی، چه از طریق استفاده موضعی و چه از طریق مکمل‌های خوراکی، مقاومت طبیعی پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش افزایش می‌دهد و از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می‌کند.

۹. گوجه سفید کننده طبیعی پوست

گوجه فرنگی حاوی ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است که همه آنها در روشن شدن پوست موثر هستند.

۱۰. گوجه برای جلوگیری از علائم پیری

رادیکال‌های آزاد به سلول‌های پوست شما آسیب می‌رسانند. این اتفاق ممکن است خطر چین و چروک و علائم پیری را افزایش دهد. در مقابل گوجه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن و ویتامین C و مصرف آن می‌تواند به تامین این آنتی اکسیدان‌ها برای بدن کمک کند.

۱۱. گوجه برای درمان شوره و پوسته پوسته شدن پوست سر

گوجه فرنگی منبع غنی از مواد مغذی مانند ویتامین‌های A، C و K و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم است که به تغذیه و تقویت مو کمک می‌کند. همچنین خواص اسیدی گوجه می‌تواند به متعادل کردن سطح pH پوست سر کمک کند، از شوره سر جلوگیری کرده و سلامت پوست سر را بهبود بخشد.

۱۲. خواص گوجه فرنگی در بارداری

گوجه سرشار از آنتی اکسیدان به ویژه لیکوپن است که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند، خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش می‌دهد و از ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین محافظت می‌کند.

۱۳. گوجه برای ترمیم سلول ها و ساختن ماهیچه

پتاسیم، سدیم، منیزیم و فلوراید موجود در گوجه ممکن است به کاهش درد عضلانی و خستگی بدن کمک کند. منیزیم برای انقباض عضلانی حیاتی است، بنابراین خوردن گوجه قبل یا بعد از تمرین می‌تواند به تامین آن کمک کند.

۱۴. کنترل گلوگز خون

گوجه تازه و کامل دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است. غذاهای با نمره GI پایین قند خود را به‌آرامی وارد جریان خون می‌کنند و بعید است که باعث افزایش قند خون شوند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت تامین‌کنندگی فیبر است. این دو عامل می‌توانند به فرد کمک کنند تا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشد.

۱۵. گوجه برای جلوگیری از لخته شدن خون

قرار دادن گوجه فرنگی بیشتر در رژیم غذایی ممکن است شما را در خطر کمتر بروز سکته مغزی قرار دهد (شرایطی که جریان خون در بخشی از مغز قطع می‌شود) گوجه ممکن است التهاب را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، سطح کلسترول را کاهش دهد و از لخته شدن خون جلوگیری کند.

۱۶. خواص گوجه برای لاغری و کاهش وزن (گوجه برای لاغری شکم)

گوجه فرنگی کالری کمی دارد و برای افرادی که به دنبال کاهش کالری دریافتی هستند، گزینه‌ای عالی است. علاوه بر این، سرشار از فیبر رژیمی بوده که به وعده‌های غذایی حجم داده و باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید.

۱۷. فایده گوجه برای جلوگیری از اسیدیته

گوجه فرنگی در حالی که میوه‌ شیرین و آبداری به حساب می‌آید، بسیار اسیدی است. در واقع حاوی هر دو نوع اسید اصلی شناخته شده برای تحریک سوزش سر دل یعنی اسید سیتریک و اسید مالیک است. اسیدیته بالا گوجه می‌تواند سوزش سر دل شدید و رفلاکس اسید معده را ایجاد کند، حتی اگر فقط به عنوان ماده اصلی تشکیل‌دهنده پایه غذا استفاده شود.

۱۸. خواص گوجه فرنگی برای اسپرم

لیکوپن موجود در گوجه می‌تواند تعداد اسپرم را تا ۷۰٪ افزایش دهد. همچنین مصرف آن فواید دیگری هم برای سیستم تولید مثل مردان به همراه دارد.

۱۹. گوجه فرنگی برای جلوگیری از سنگ صفرا

گوجه حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان‌هایی هستند که می‌توانند به حفظ سلامت کیسه صفرا کمک کنند.

۲۰. افزایش قدرت یادگیری

گوجه فرنگی یک غذای عالی برای بهبود و حفظ حافظه است. این ماده حاوی یک آنتی اکسیدان مهم به نام لیکوپن بوده که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و بروز بیماری‌هایی از جمله زوال عقل و بیماری آلزایمر کمک می‌کند. این ماده همچنین باعث بهبود خلق و خو و افزایش انرژی برای یادگیری بهتر می‌شود.

۲۱. فواید گوجه فرنگی برای درمان افسردگی

مصرف دو تا شش بار در هفته گوجه، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته از این میوه می‌خورند، با ۴۶ درصد کاهش خطر افسردگی همراه بوده است.

۲۲. خاصیت گوجه فرنگی برای استخوان

گوجه حاوی مقادیر مفیدی از کلسیم و ویتامین K بوده که هر دو در تقویت و انجام ترمیم‌های جزئی روی استخوا‌ن‌ها و بافت استخوانی نقش اساسی دارند.

متن انگلیسی:
Tomatoes are a good food for kids because they encourage good immune function in children. The reason for this is because tomatoes are high in vitamin C, a vitamin that supports immune health and assists with fighting sickness like colds and the flu
ترجمه متن:
گوجه فرنگی غذای خوبی برای بچه‌ها است زیرا باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی در کودکان می‌شود. دلیل این امر این است که گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C است، ویتامینی که از سلامت ایمنی حمایت کرده و به مبارزه با بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

۲۳. گوجه برای جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری

اگر مبتلا به عفونت ادراری هستید، ادرار شما PH بالاتر از حد معمول دارد و باعث اسیدی‌تر شدن آن می‌شود. مصرف میوه‌هایی با ویتامین C بالا مانند گوجه فرنگی همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند سطح pH ادرار را کاهش دهد و باکتری E-coli را به طور موثری از بین ببرد.

۲۴. خواص گوجه فرنگی برای پروستات

گوجه حاوی آنتی اکسیدان (لیکوپن) است که برای سلول‌های پروستات استفاده می‌شود. گوجه‌ فرنگی‌ های پخته شده، از جمله گوجه‌ فرنگی کبابی، آب گوجه‌ فرنگی و سوپ گوجه‌ فرنگی به دلیل داشتن سطوح بالاتری از لیکوپن نسبت به همتایان نپخته خود دارای خواص بسیاری برای پروستات  هستند.

۲۵. خاصیت گوجه فرنگی برای کمک به بهبود بینایی

وجود لیکوپن که بخشی از خانواده کاروتنوئیدها است و همچنین آنتی اکسیدان‌های لوتئین، گزانتین و بتاکاروتن باعث شده که مصرف گوجه از آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش و ایجاد آب مروارید جلوگیری کنند.

۲۶. خواص گوجه فرنگی برای ریه

لیکوپن یک آنتی اکسیدان کلیدی برای کاهش التهاب مجاری تنفسی و هوایی است که احتمال ابتلا به آسم و سایر مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

۲۷. خواص گوجه فرنگی برای پوست و مو

گوجه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و بهترین راه برای دستیابی به پوستی بی‌عیب و شفاف، موهایی سالم و اندامی متناسب است.

۲۸. گوجه فرنگی برای دیابت

گوجه فرنگی قند زیادی ندارد و مانند هویج، یک سبزی غیر نشاسته‌ای در برنامه وعده‌های غذایی برای بیماران مبتلا دیابت محسوب می‌شود.

۲۹. خیار و گوجه برای کبد چرب

برای کبد چرب چی خوبه؟ خیار و گوجه می‌توانند به مبارزه با کبد چرب کمک کنند. این دو ماده مواد مغذی مهمی را برای حفظ سلامت کبد و هیدراته نگه‌داشتن بدن تامین می‌کنند.

۳۰. ایا گوجه برای سرماخوردگی خوب است؟

گوجه فرنگی حاوی سطوح بالایی از لیکوپن است که با کاهش میزان سرطان و بیماری‌های قلبی مرتبط است. این اثرگذاری به شکل کاهش التهاب صورت می‌گیرد. این آنتی اکسیدان همچنین به افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با میکروب‌های سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

روش‌ مصرف گوجه‌ فرنگی

از گوجه به روش‌های مختلفی استفاده می‌شود؛ از جمله به صورت خام در سالاد یا در تهیه سس و رب و حتی در تهیه انواع غذا و سوپ. همچنین می‌توان در تهیه سالسا، ترشی و به صورت سرخ شده یا خشک شده هم از گوجه استفاده کرد.

خوردن گوجه در شب

باید از مصرف گوجه فرنگی پیش از خوابیدن خودداری کرد. گوجه‌فرنگی‌ به دلیل اسیدی بودن می‌تواند باعث رفلاکس معده در هنگام دراز کشیدن شوند. گوجه فرنگی را برای ناهار یا شام در فاصله یک یا دو ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

عوارض جانبی گوجه فرنگی (مضرات گوجه فرنگی)

برخی از عوارضی جانبی مصرف گوجه عبارتند از:

ریفلاکس اسیدی و سوزش سر دل

گوجه‌ فرنگی‌ ها به دلیل اسیدی بودن می‌توانند باعث رفلاکس اسیدی معده شوند.

احتمال آلرژی و عفونت

برخی از افراد با مصرف گوجه دچار نوعی آلرژی می‌شوند. علائم آلرژی به گوجه، معمولا مدت کوتاهی پس از مصرف ماده آن نمایان می‌شود.

بروز مشکلات ادراری

گوجه به دلیل اسیدی بودن، مثانه را تحریک می‌کند. با همین خاطر یکی از اصلی‌ترین غذاهایی به شمار می‌رود که باعث بی اختیاری ادرار می‌شود.

حساسیت پوست

مصرف گوجه در بعضی افراد باعث بثورات پوستی، اگزما یا کهیر می‌شود.

زیاد بودن سدیم گوجه

در واقع گوجه یک غذای کم سدیم عالی برای افزودن به رژیم غذایی است. اما با فراوری بیشتر گوجه میزان سدیم آن تغییر می‌کند. یک فنجان گوجه فرنگی تازه حاوی حدود ۱۰ میلی گرم سدیم است.

مضرات گوجه برای بیماران کلیوی

اکثر افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مراحل اولیه یا پیوند کلیه مجبور نیستند که به دلیل دارا بودن پتاسیم، مصرف گوجه را محدود کنند. اما اگر نتایج آزمایشگاهی حاکی از بالا بودن سطح پتاسیم بود، ممکن است نیاز به تغییر رژیم غذایی داشته باشید.

احتمال مشکلات تنفسی

یکی از آلرژی‌های برگرفته از مصرف گوجه، بروز مشکلات تنفسی است.

دلیل ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر

اگر به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) مبتلا هستید، گوجه‌ فرنگی سبب تحریک نشانه‌های این اختلال در شما می‌شود. 

احتمال اسهال پس از مصرف گوجه

مصرف مقادیر زیاد گوجه به ویژه هنگام مصرف گوجه فرنگی نارس یا برگ گوجه فرنگی، می‌تواند باعث مشکلات گوارشی و بروز علائمی مانند تهوع، گرفتگی عضلات و اسهال شود.

ایا گوجه برای معده ضرر دارد؟

اسیدیته موجود در این ماده غذایی می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری (LES) (ماهیچه‌ای که معده را از مری جدا می‌کند و به اسید معده اجازه می‌دهد به مری برگردد.) را شل کند. اگر مستعد رفلاکس اسید هستید، توصیه می‌شود مصرف گوجه را محدود کنید.

آیا گوجه برای کلیه ضرر دارد؟

اگر مشکل کلیه دارید و کلیه‌هایتان سالم نیستند، باید غذاهای خاصی مانند آجیل، گوجه فرنگی و شکلات را که سرشار از پتاسیم هستند محدود کنید. اگر پتاسیم شما در سطح بالایی باشد، ممکن است احساس ضعف، بی حسی و سوزن سوزن شدن کنید.

نحوه نگهداری درست گوجه

اگر گوجه‌فرنگی را در یخچال نگهداری می‌کنید، بهتر است آن‌ها را در قفسه بالایی نزدیک در قرار دهید، که اغلب گرم‌تر از قسمت عمقی و پایینی یخچال است. 

راهنمای خرید بهترین گوجه

در زمان خرید گوجه به موارد زیر توجه کنید:

  • بدون لک بودن پوست گوجه
  • داشتن ساقه و برگ سبز به جای ساقه و برگ خشک یا قهوه‌ای
  • هر چه گوجه فرنگی سنگین‌تر باشد آب‌دارتر خواهد بود، بنابراین به گوجه فرنگی‌های مختلف را در دست بگیرید و مقایسه کنید.
  • گوجه را بو کنید، باید بوی شیرین و کمی علف داشته باشد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

پس از خواندن اطلاعات این مقاله با گوجه و انواع مختلف آن در کنار فواید بسیار زیادی که برای سلامتی دارد آشنا شده‌اید. اما شاید جز دسته افرادی باشید که با وجود علاقه شدید به این میوه یا سبزیجات خوشمزه به آن حساسیت داشته باشید. اما این موضوع جای نگرانی ندارد و شما می‌توانید با کمک گرفتن از یک کارشناس تغذیه یا متخصص طب سنتی گوجه را در وعده غذایی خود به شکلی درست جای دهید.

پرسش‌های متداول

پودر گوجه برای چی خوبه؟

پودر گوجه دارای فواید بسیاری برای لوله فالوپ و کبد است. پودر گوجه بسیار سالم است. گوجه فرنگی خشک و له شده حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به گوجه فرنگی تازه است.

بهترین زمان خوردن گوجه فرنگی چیست؟

اسیدیته گوجه فرنگی به تولید اسید معده که برای هضم غذا ضروری است کمک می‌کند. بنابراین در صورتی که مشکلات گوارشی دارید، بهتر است اول صبح آب گوجه فرنگی مصرف کنید.

نام دیگر گوجه فرنگی چیست؟

گوجه را با نام بادنجان رومی هم می‌شناسند.

گوجه فرنگی را با چی بخوریم؟

گوجه‌فرنگی را می‌توانید همراه با ساندویچ، همبرگر، املت و پنیر کبابی بخورید. همچنین می‌توانید از گوجه‌فرنگی گیلاسی در انواع سالاد استفاده کنید.

فواید گوجه فرنگی برای مردان چیست؟

خوردن گوجه فرنگی با سطوح بالای لیکوپن احتمال ابتلا به سرطان معده، روده بزرگ و به ویژه سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

معرفی فوفل و خواص و عوارض آن که بد نیست بدانیم

فوفل چیست؟ خاصیت فوفل برای رحم
معرفی فوفل و خواص و عوارض آن که بد نیست بدانیم

به فارسی نخل هندی، پوپل و فوفل و در کتب طب سنتی فوفل آمده است.

مشخصات فوفل

درختی است زیبا، بلند شبیه نخل، تنه آن باریک و دراز و برگ های آن پهن بزرگ، مرکب پری و مجتمع به طور گروهی در انتهای ساقه درخت ظاهر می شود. از میوه آن ماده کاشو را به دست می آورند. کاشو ماده قابض مقوی معده و محرک است که از چوب یک نوع آکاسیا گرفته می شود.

میوه فوفل در ابعاد یک تخم مرغ می باشد، مادام که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید ولی پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی می شود. در داخل میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن در حدود 2 سانتیمتر است قرار دارد که رنگ غشای نازک آن قهوه ای است. طعم دانه تلخ و قابض و بویی شبیه بوی پنیر دارد.

از دانه درخت فوفل مخلوط با اجزای دیگر برای تهیه ماستیک یا سقزی به نام بتل استفاده می شود. بتل ماده است که جویدن آن موجب ازدیاد ترشح بزاق می شود. درخت فوفل بومی مناطق حاره آسیا از جمله هند و مالزی و سیلان و فرموز و جنوب چین می باشد و در ایران تا به حال دیده نشده است.

ترکیبات شیمیایی فوفل

از نظر ترکیبات شیمیایی در گیاه فوفل مواد ایزوگووسین، کولین، آلکالوئیدهای آرکائین، آرکائیدین، آرکولین و گوواسین وجود دارد. در میوه آن آلفا کاتچین و در دانه آن آرکودین و آرکاتین یافت می شود. آرکولین در قورباغه و موش ایجاد تشنج می نماید. آرکولین اثری شبیه به اثر نیکوتین دارد در دانه فوفل حدود 15 درصد تانن، حدود 14 درصد مواد چرب، کمی قند ساکاروز، مانان و گالاکتان و … وجود دارد.

فوفل | عطاری خوب

خواص فوفل را بدانیم.

دانه فوفل در ترکیب سقز بتل را به عنوان سقزی بزاق آور مردم تمام مناطق خاور دور از هند تا جنوب چین و گینه می جویند. تقریبا قسمت اعظم اعضای درخت فوفل از جمله دانه، پوست دانه، شاخه های جوان، جوانه ها و برگ ها و تا حدودی ریشه درخت فوفل در طب سنتی مصارف دارویی دارد.

در چین تقریبا از 1400 سال قبل دانه فوفل به عنوان داروی موثر ضد کرم بر ضد کرم نواری تجویز می شده و مفید بوده است و تحقیقات جدید این خاصیت را کاملا تایید کرده است. دوز 30 گرم آرد دانه در تنقیه غیر سمی است و هر وقت از سایر داروها برای معالجه مایوس شدید با اطمینان از این دارو استفاده کنید و یک تنقیه از جوشانده دانه فوفل برای از جا کندن سر انگل کرم نواری از روده کولون کاملا موثر است.

کولون یا قولون به قسمتی از روده بزرگ که بین روده کور و راست روده واقع است گفته می شود که بیشتر محل چسبیدن این انگل است. مقدار آلکالوئیدهای دانه فوفل بر حسب اینکه دانه تازه یا خشک باشد و همچنین بر حسب مناطق مختلف کشت درخت متفاوت است.

برای تنقیه دانه فوفل در حدود 40 دانه فوفل را در 300 سانتیمتر مکعب آب به مدت نیم ساعت می جوشانند تا مقدار آن به 120 سانتیمتر مکعب برسد و آن را خنک کرده و قبل از صبحانه ناشتا یک تنقیه روده اثنی عشری بنمایند. کاملا برای کشتن و اخراج انگل ها موثر است.

خواص مهم دانه فوفل:

  • دانه فوفل مقوی است
  • به هاضمه کمک می کند
  • قابض است
  • ضد مالاریا و تب های نوبه ای است
  • پاک کننده چرک است
  • مردمک چشم را منقبض و کوچک می نماید
  • ضد سرفه است
  • قاعده آور است
  • ترشح بزاق را افزایش می دهد.

از دانه فوفل به عنوان جزیی از ترکیب قرص های ضد اسهال و برای معالجه استسقا و لومباگو و نزله های برونشیتی استفاده می شود و ضمنا برای رفع ناراحتی های ناشی از اختلال در سیستم ترشح ادرار نیز مفید است.

تولید فوفل و سهم تجاری هر کدام از کشورها | اپلیکیشن زینگ | باربری ...
فوفل(پوپل) 200گرم | کالندز

دیگر خواص دانه فوفل

از پوست میوه فوفل برای معالجه استسقا و آفتاب زدگی و بیماری بری بری که ناشی از کمبود ویتامین ب 1 است استفاده می شود. در هند و چین از دانه فوفل به عنوان ملین و مدر استفاده می شود. در گینه جدید غشای نازک دانه فوفل را پس از گرم کردن بین انگشتان فشار داده و برای تسکین خارش به مواضع می مالند. اسانس معطری که از برگ های درخت فوفل با تقطیر گرفته می شود برای معالجه ناراحتی های نزله ای بسیار مفید و موثر است و به عنوان یک ماده ضد عفونی برای رفع ورم گلو و حنجره و لوله های برونشیت مفید است و به علاوه غرغره آن و بخور آن برای دیفتری موثر و مفید است.

جوانه های خام فوفل را نیز عده ای به عنوان کرم کش به اطفال می دهند ولی آنچه که در مدارک علمی معتبر آمده است، جوانه های خام انتهایی را اگر به بچه ها بدهند برای کشتن انگل روده موثر است و اما در کتب طب سنتی ایرانی آمده است که فوفل از نظر طبیعت سرد و خشک است.

خواص فوفل از زبان ابوعلی سینا

حکیم بوعلی سینا آن را خیلی سرد می داند، در مورد خواص آن معتقدند که قابض است و اعصاب را برای جوش ها و بیماری های گرم دهان، سستی دندان ها و لثه ها و خونریزی لثه مفید است. درد پهلو را رفع می کند، مقوی معده است و اسهال را بند می آورد. ترشح عرق را کاهش می دهد و دردهای گرم را تسکین می دهد.

اگر 8 گرم از دانه نوع سرخ رنگ آن خورده شود مسهل خوبی است، مدر است و قاعده آور، معمول است که دانه ها را در آب جوش می دهند و صاف کرده و می خورند. برای اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند مضر است. سینه را خشونت می دهد و برای رفع این مضرات باید با کتیرا خورده شود. مقدار خوراک آن به طور معمول تا 4 گرم است. جویدن فوفل برای خوشبویی دهان و تسکین حرارت دهان و تقویت لثه و دندان ها نافع است. مزمزه دم کرده آن نیز این خواص را دارد. فوفل باید کاملا رسیده مصرف شود و اگر دانه نارس آن خورده شود سرگیجه و خفقان عارض می شود و در این قبیل باید با آب سرد خورده و از راه دهان در گوش ها هوا دمید.

خواص باورنکردنی شیره انگور برای سلامتی

خواص باورنکردنی شیره انگور برای سلامتی
خواص باورنکردنی شیره انگور برای سلامتی

شیره انگور سرشار از خواصی است که در فصل پاییز نباید از خوردن آن غافل شد. شیره که از انگور گرفته می‌شود، دارای قند بالا و بسیار مقوی و مغذی است.

شیره انگور و یا دوشاب، یکی از فرآورده های انگور است که از آب انگور به دست می آید. شیره انگور در مقایسه با انگور، کالری فوق العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می کند. این شهد لذیذ حاوی ویتامین های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است. با این حال مصرف شیره انگور برای تمام افراد توصیه نمی شود و ممکن است مصرف آن برای برخی از افراد مضر باشد. در ادامه برخی از خواص شیره انگور و معایب آن شرح داده می شود. شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است. یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.

ویژگی یک شیره انگور مناسب

۱- شیره انگور لازم نیست در یخچال نگهداری شود و چنانچه در بیرون یخچال کپک بزند و یا ترش شود شیره مناسبی نیست و آبکی بوده است.
۲- شیره های رقیق دارای رطوبت و آب بالاتر و قند کمتر هستند. بنابراین شیره ای که یک غلظت مناسب دارد دارای مواد مغذی بیشتری است و مقوی تر است.
۳- شیره مرغوب دارای رنگ شفاف بوده و نباید خاک آلود باشد.
۴- شیره انگوری که از انگورهای شیرین و مرغوب تهیه می شود کیفیت بالاتری دارد. از این رو بایستی این محصول را از جای معتبر و مطمئن تهیه کرد.

شیره انگور

خواص شیره انگور

۱. محافظت از سلامت استخوان ها

شیره ی انگور باعث استحکام ساختار استخوان می شود، زیرا منبع خوبی از کلسیم است. هم چنین، مصرف شیره ی انگور به بهبود وضعیت سلامت دندان ها نیز کمک می کند. این ماده ی غذایی قدرت انقباض ماهیچه ها را نیز افزایش می دهد. مصرف شیره ی انگور از بدن در برابر بروز بیماری های استخوانی، به خصوص در دوران بعد از یائسگی، محافظت می کند.

۲. بهبود تمایل جنسی

مصرف شیره ی انگور به تولید سالم هورمون های جنسی کمک می کند. این ماده ی غذایی با افزایش تمایل جنسی، از سلامت جنسی آدم ها محافظت می کند.

۳. رفع یبوست

یکی دیگر از خواص شیره انگور برای سلامتی، کمک به تسکین یبوست است. این ماده ی غذایی باعث آرام شدن معده و روده ها می شود.

۴. حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید

مصرف شیره ی انگور می تواند نیازهای روزانه ی بدن را به کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، و آهن برآورده کند. شیره ی انگور به دلیل میزان بالایی مواد معدنی موجود، می تواند برای دوران بارداری، شیردهی، و بازیابی از انواع بیماری ها بسیار مفید باشد.

۵. مفید برای خون

شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از بروز کم خونی پیشگیری کند. این ماده ی غذایی حدود یک سوم از نیاز روزانه ی بدن را به آهن تامین می کند. هم چنین، شیره ی انگور میزان خون بدن را نیز افزایش می دهد.

۶. افزایش انرژی

بدن انسان بر اثر سرما، به خصوص در فصل زمستان، دچار ضعف می شود. مصرف شیره ی انگور با تقویت بدن از ابتلای آن به بیماری ها پیشگیری می کند.

۷. مفید برای دوران بارداری

از آن جا که شیره ی انگور حاوی مواد معدنی بسیاری است، مصرف آن برای دوران بارداری، شیردهی بسیار مفید است.

۸. مفید برای درد دوران قاعدگی

در برخی موارد، درد دوران قاعدگی به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از درد دوران قاعدگی پیشگیری کند. به علاوه، مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیوم نیز می توانند از ایجاد لخته های خونی پیشگیری کنند. به این ترتیب، گرفتگی های دوره ی قاعدگی درمان می یابند. مصرف شیره ی انگور می تواند از ماهیچه های رحم نیز محافظت کند.

۹. کمک به رشد سالم سلول ها

مصرف شیره ی انگور به سرعت و به آسان به ترمیم بافت های پوست کمک می کند.

۱۰. افزایش میزان گلبول های قرمز خون

شیره ی انگور با افزایش سرعت تشکیل گلبول های قرمز خون می تواند دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت کند.

۱۱. کمک به رشد

مصرف شیره انگور برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است. شیره ی انگور با خاطر مواد معدنی و ویتامین های موجود برای کمک به رشد بدن مفید است.

۱۲. محافظت از دستگاه عصبی

شیره ی انگور به خاطر منیزیوم موجود در ترکیب خود، حجم کلسیم موجود در رگ های عصبی و خونی را متعادل می کند و باعث آرامش اعصاب می شود.

۱۳. رفع سردرد و خستگی مفرط

شیره ی انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که می توانند خستگی مفرط و سردرد را تسکین دهند.

خرید و قیمت شیره انگور یا دوشاب سنتی محصول باغ دیم 1 کیلویی از ...

۱۴. سایر فواید شیره ی انگور

الف. کمک به رفع سختی سرخرگ ها
ب. کاهش خطر ابتلا به سرطان
پ. باز کردن اشتها
ت. محافظت از پوست در برابر اثرات مضر نور آفتاب
ث. پیشگیری از پیری زودرس؛ جوان سازی بدن
ج. محافظت از بدن در برابر اثرات منفی مصرف الکل و سیگار

روش های استفاده از شیره انگور

شیره ی انگور را به روش های مختلفی می تواند مصرف کرد.
چنان چه از شیره ی انگور برای درمان کم خونی استفاده می کنید، باید هر روز صبح، یک الی دو قاشق غذاخوری از آن را نوش جان کنید. این کار باعث افزایش تولید آهن در بدن می شود و از بروز کم خونی پیشگیری می کند. ولی رایج ترین و محبوب ترین روش استفاده از شیره ی انگور، مخلوط کردن آن با ارده، و مصرف آن هنگام صبحانه است.

تاثیر مصرف شیره انگور بر وزن بدن

شیره معمولا نوعی شربت عصاره ای است که میوه های نظیر انگور تهیه می شود. این ماده ی غذایی منبع خوبی برای کربوهیدرات و کلسیم است. راه های مختلفی برای مصرف شیره ی انگور وجود دارد. چنان چه در مصرف شیره ی انگور اعتدال را رعایت کنید، مشکلی برای تان به وجود نخواهد آورد. ولی اگر شیره ی انگور را بی رویه مصرف کنید، ممکن است باعث افزایش وزن شود. به خصوص، مصرف بیش از اندازه ی ارده و شیر هنگام صبحانه ممکن است باعث افزایش وزن شود. به عبارت دیگر، مواد غذایی که به همراه شیره مصرف می شوند، می توانند در اثرگذاری آن بر وزن بدن تاثیرگذار باشند.
برخی از آدم ها شیره ی انگور را به رژیم غذایی شان اضافه می کنند. آن ها شیره ی انگور را جایگزین قند و شکر می کنند تا علاوه بر اجتناب از مضرات قند، کلسیم و کربوهیدرات مورد نیاز بدن شان را نیز تامین کنند. به این ترتیب، هم مصرف قند را پایین می آورند و هم به بدن شان کلسیم می رسانند.

عوارض جانبی مصرف شیره ی انگور

از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و تر دارد، مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، بالا رفتن حرارت بدن، سردرد و جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
برای رفع این حالت بهتر است که از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود. به همین دلیل به افراد گرم مزاج توصیه می شود از شیره انگور به مقدار کم استفاده کنند.
با وجود انرژی و کالری موجود در شیره انگور، مصرف آن به افراد کم تحرک که ورزش منظم ندارند، توصیه نمی شود، چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد.شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.

دنیای خواص در خربزه و پوستش + بارداری ، ماسک و دمنوش

انتخاب خربزه شیرین
دنیای خواص در خربزه و پوستش + بارداری ، ماسک و دمنوش

خربزه خواص بی نظیری دارد و برای ترمیم سلول های بدن، کاهش فشار خون و شادابی پوست مفید است، در ادامه با تمام فواید و خواص استفاده از خربزه آشنا می شوید.

خواص و فواید بی شمار خربزه برای سلامت و درمان بیماری ها

خربزه یکی از بهترین میوه های تابستانی خوشمزه و پر فایده به شمار می رود که دارای ویتامین های A و B و C و کلسیم، پتاسیم، فسفر می باشد. خربزه نوعی ملون از خانواده کدوئیان است که رنگ آن زرد کمرنگ تا نارنجی با شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین است که بر سطح زمین رشد می کند. حفره مرکزی آن حاوی دانه های کوچک سفید است که حتی این دانه های سفید نیز پر خاصیت هستند. در این بخش از مقالات ازطبیعت شما را با فواید بیشمار خربزه آشنا خواهیم کرد.

خواص خربزه- ضرر خربزه - مضرات خوردن خربزه - حساسیت به خربزه

طبیعت انواع خربزه و مواد موجود در خربزه

مواد موجود در 100 گرم خربزه:

  • یک گرم فیبر
  • 12 میلی گرم کلسیم
  • 17 میلی گرم فسفر
  • 238 میلی گرم پتاسیم
  • 1250 واحد پیش ساز ویتامین A
  • 31 کیلو کالری انرژی
  • 37 میلی گرم ویتامین C

طبیعت خربزه :

طبیعت خربزه معتدل و تر (رطوبتی) است. خربزه هرچه شیرین تر باشد «گرمی و تری» آن بیشتر است.

خواص خربزه مشهدی ؛ فواید خربزه مشهدی در طب سنتی - فال و خواب

انواع خربزه

خربزه در انواع مختلفی در جهان وجود دارد و به طورکلی، دو نوع خربزه، خربزه امریکای شمالی و خربزه اروپایی در کشورهای غربی رایج است. خربزه آمریکای شمالی که سبز کمرنگ متمایل به زرد با گوشتی شیرین و آبدار است، در ایالات متحده رایج می باشد و خربزه اروپایی با پوستی سبز کمرنگ و شیاردار با خربزه امریکای شمالی تفاوت دارد.

خواص خربزه برای سلامت بدن

خربزه، این میوه خوشمزه با عطر مطبوع فواید متعددی برای سلامتی دارد که در ادامه مطالب خواص میوه ها در بخش مقالات ازطبیعت خواهید خواند.

بذر خربزه مینو مشهدی

خربزه مفید برای زنان باردار

میزان بالای فولات موجود در خربزه برای زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار مفید است زیرا فولات به تولید و نگه داری سلول های جدید بدر زنان باردار کمک کرده و از اختلال لوله عصبی جنین جلوگیری می کند و سدیم اضافی از بدن، را دفع و از احتباس آب جلوگیری می کند.

خربزه مفید برای ریه ها

مصرف منظم خربزه، به دلیل داشتن ویتامین A به جوانسازی ریه ها کمک می کند و برای سیگاری هایی که به علت مصرف سیگار ریه هاشان آسیب شدید دیده اند مفید است.

خربزه مفید برای درمان بی خوابی

خربزه دارای ترکیباتی است که اعصاب را آرام کرده و اضطراب ها را کاهش و از اختلالات خواب جلوگیری می کند.

خربزه برای درمان مشکلات قاعدگی

مصرف منظم خربزه در دوران قاعدگی به دلیل داشتن ویتامین C با کاهش جریان خون و لخته شدن خون مشکلات قاعدگی را کاهش می دهد.

خواص خربزه- ضرر خربزه - مضرات خوردن خربزه - حساسیت به خربزه

خربزه برای کمک به کاهش وزن

90 درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط 60 کالری دارد. خربزه با کالری پایین و فیبر بالایی که دارد، می تواند برای کاهش وزن شما مفید است زیرا خربزه به دلیل فیبر، فضای بیشتری از معده شما را اشغال می کند و زمان بیشتری طول می کشد تا معده شما را ترک کرده بنابراین برای مدت بیشتری احساس سیری کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

تقویت سیستم ایمنی با خربزه

مصرف خربزه به دلیل دارا بودن ویتامین های C و A سیستم ایمنی شما را تقویت کند. این ویتامین ها سلول های سفید خون را که مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوب می شوند، تحریک کرده و عفونت هایی که بدن را مورد حمله قرار می دهند، از بین می برد. همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند.

فواید خربزه برای سلامت قلب و عروقی

خربزه سرشار از پتاسیم است و با کنترل فشار خون از پرفشاری خون جلوگیری کرده و مانع از آسیب سدیم به بدن می شود. آدنوزین خربزه برای قلب مفید است و با خاصیت رقیق کنندگی خون از لخته شدن خون در سیستم قلبی عروقی جلوگیری می کند. ویتامین C موجود در خربزه از تصلب شرایین جلوگیری و از سکته قلبی پیشگیری می کند.

ضد سرطان

رادیکال های آزاد به سلول های بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی می شوند. ویتامین C و بتاکاروتن خربزه با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را ازبین ببرند.

خربزه برای مبارزه با استرس

پتاسیم موجود در خربزه با متعادل نمودن ضربان قلب و افزایش ذخیره اکسیژن برای مغز باعث احساس آرامش و تمرکز بیشتر می شود. سوپراکسیددیسموتاز خربزه، با پایین آوردن فشارخون و آرامش عروق، از مرگ سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند و با استرس مبارزه می کند.

سلامت چشم

بتاکاروتن موجود در خربزه هنگام جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شوند و به حفظ سلامت بینایی کمک کرده و خطر پیشرفت آب مروارید را تا 40% کاهش می دهند.

جلوگیری از نفروپاتی دیابتی

سلول های کلیه در نفروپاتی دیابتی که یک اختلال کلیوی است، به شکل خطرناکی آسیب می بینند. خربزه، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد و فروکتوز و گلوکوز آن قندهای ساده ای هستند بنابراین این میوه برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی خطری ندارد و آب خربزه از ابتلا به نفروپاتی دیابتی جلوگیری می کند.

خربزه مفید برای ترک سیگار

خربزه به دلیل مواد معدنی و مغذی برای افرادی که سعی در ترک سیگار دارند مفید است و به آنها کمک می کند تا با جبران ویتامین A از دست رفته ناشی از سیگارکشیدن مداوم، سریع تر بهبود یابند.

خواص خربزه برای درمان آرتریت

خربزه دارای خواص ضدالتهاب است و افزودن مقدار مناسب خربزه به رژیم غذایی تان سبب جلوگیری از استرس اکسیداتیو در مفاصل و استخوان ها و کاهش التهاب شده و به کاهش درد و ناراحتی آرتریت کمک می کند.

خربزه برای بهبود گوارش

خربزه با خاصیت خنک کنندگی و آرام بخش برای معده شما مفید است و سرشار از فیبر رژیمی ضروری است و حرکات روده را تنظیم کرده و دستگاه گوارش شما را سالم کرده و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

دفع سموم و سلامت کلیه

خربزه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است و به همین جهت بسیار مدر است و برای دفع سموم بدن بسیار مفید است و مواد زائد و سموم موجود در خون را دفع و به شستشوی مثانه و کلیه ها هم کمک شایانی می کند.

خربزه مفید برای افراد دیابتی

خربزه دارای قند اندکی است – 100 گرم خربزه فقط حاوی 8 گرم قند است و با بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) انسولین در بدن سبب افزایش ناگهانی سطوح قند خون نمی شود زیرا قند این میوه به آهستگی وارد جریان خون می شود.

خواص ضد التهابی خربزه

خربزه به دلیل وجود ویتامین C دارای خواص ضد التهابی است و خطر ابتلا به انواع مختلفی از بیماری های التهابی نظیر آرتریت، نقرس، و … را کاهش می دهد .آنتی اکسیدان های موجود در خربزه از ایجاد استرس اکسیداتیو در استخوان ها و مفاصل توسط رادیکال های آزاد جلوگیری و باعث تسکین التهاب می شوند. کولین موجود در خربزه باعث کاهش التهاب مزمن شده و دارای خواصی مانند حفظ ساختار مناسب غشای سلولی، کمک به انتقال مناسب تکانه های عصبی، و کمک به جذب مناسب چربی می باشد.

خربزه برای تنظیم فشار خون بالا

مصرف خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم موجود در خود به تسکین بیماری فشار خون بالا کمک می کند. پتاسیم گشاد کننده ی رگ ها است و باعث شل شدن عروق خونی، کاهش فشار خون، و افزایش میزان جریان خون در عروق خونی می شود.

هیدراته نمودن بدن

حدود 90 درصد از خربزه را آب تشکیل می دهد بنابراین بهترین منبع برای تامین آب مورد نیاز بدن است برای فعالیت تمام سلول های بدن به آب نیاز است. کمبود آب باعث اختلال در آبرسانی به اندام های بدن، بروز تشنگی مفرط، سردردهای شدید، یبوست، سرگیجه، گودی زیر چشم، افت فشار خون، تنفس سریع، تند تپشی و غیره می شود.

مصرف خربزه برای افزایش شیر مادر و زیبایی جنین

خوردن خربزه در دوران باردای باعث زیباتر شدن و باهوش تر شدن جنین می شود و مصرف خربزه در دوران شیردهی باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.

کمک خربزه به افزایش رشد کودکان

خربزه حاوی مواد قندی و معدنی مفیدی است که سرعت هضم غذا را افزایش می دهد و مصرف آن در کودکان باعث افزایش اشتها می شود و به رشد و فعالیت بیشتر سلول های بدن کودکان کمک می کند.

خوردن خربزه

خواص خربزه برای پوست

پاکسازی پوست

وجود بتا کاروتن درخربزه و تبدیل آن به ویتامین A در بدن سلول های مرده ی پوست و آلودگی ها را از سطح پوست خارج و به پاکسازی پوست کمک می کند. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان است که از سلول های پوستی در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب های ناشی از اشعه ی ماوراء بنفش خورشید نیز محافظت می کند.

بهبود قابلیت ارتجاعی پوست

مصرف خربزه و استفاده ی موضعی از آن برای بهبود قابلیت ارتجاعی پوست بسیار مفید است؛ زیرا ویتامین C موجود در خربزه به تشکیل کلاژن در بدن کمک می کند .

خربزه برای درمان چین و چروک و لکه های پوست

یکی از مهم ترین خواص میوه خربزه برای پوست که در بخش سلامت نمناک به ان اشاره کرده ایم رفع چین و چروک است. خربزه ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها ی فراوان دارد و برای درمان چین و چروک و اثرات لکه های پوستی بسیار مفید است و به درمان اثرات سوختگی ها و ساییدگی ها کمک می کند.

درخشندگی پوست با استفاده از خربزه

آنتی اکسیدان های موجود در خربزه برای بهبود سلامت پوست بسیار مفید هستند و با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کنند و از استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت آن پیشگیری می کنند و به بهبود درخشندگی طبیعی پوست کمک می کنند. نیز به تشکیل سلول های پوست کمک می کند.

ماسک صورت با خربزه برای درخشندگی پوست

برای افزایش درخشندگی پوست تان صورت تان پوره ی خربزه، بلغور جو دو سر، و ماست با یکدیگر مخلوط و این ماسک را روی پوست صورت و گردن تان بمالید و تا 20 دقیقه صبر کنید و سپس پوست تان را ماساژ دهید و سپس صورت و گردن تان را با آب گرم بشویید.

خربزه برای هیدراته کردن و جوانسازی پوست

خربزه دارای ویتامین های K و E است و با دارا بودن مقدار زیاد آب، پوست ما را هیدراته و شاداب نگه می دارد.ویتامین های گروه B، کولین و بتائین موجود در خربزه پوست شما را تغذیه شده و جوان نگه می دارد.

بازسازی پوست

ویتامین های A و C موجود در میوه خربزه، باعث بازسازی پوست شده و در تشکیل کلاژن و بافت همبند نقش دارند.

کمک خربزه به درمان اگزما

برای درمان اگزما و رفع کک و مک از آب خربزه کمک بگیرید.

درمان سوختگی های سطحی روی پوست

خربزه یک پماد سوختگی طبیعی است زیرا گوشت میوه خربزه یک ماده ضد تورم است و برای درمان سوختگی های سطحی روی پوست مفید می باشد. گذاشتن مقداری از گوشت میوه خربزه روی محل سوختگی درمان را تسریع و از متورم شدن محل سوختگی نیز جلوگیری می کند. آب خربزه برای سوختگی ها و خراش ها به عنوان لوسیون مفید است.

فواید خربزه برای مو

مبارزه با ریزش مو

اینوزیتول نوعی از ویتامین B است که برای جلوگیری از ریزش مو مفید است و می تواند رشد مو را تحریک کند.

نرم کننده مو

برای نرم شدن موهایتان یک فنجان خربزه را با چنگال له کرده و موی تان را با آن بعد از شامپو زدن ماساژ داده و بعد از 10 دقیقه موهای خود را بشویید.

فواید پوست و چای خربزه و خواص دارویی آن

خواص دارویی دانه های خربزه:

تخم خربزه طبیعت گرم دارد و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامین E است.

خوردن دانه های خربزه به دفع کرم های روده کمک می کند.

مصرف دانه های خربزه در درمان سرفه، سوء هاضمه موثر است.

دانه های خربزه پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تب های شدید مفید هستند.

تخم خربزه ی بو داده خاصیت ادرار آوردارد و نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.

خواص پوست خربزه :

پوست خربزه برای درمان دندان درد مفید است. برای درمان دندان درد به 6 گرم پوست خربزه آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا بپزد. پس از سرد شدن آن را صاف کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

چای خربزه

چای خربزه یک ادرارآور موثر است و به تحریک استفراغ کمک می کند. برای درست کردن چای خربزه از ریشه خربزه استفاده می کنند.

نسخه های درمانی و فواید خربزه در طب سنتی

خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است.

خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، یبوست را درمان می کند.

خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.

برای درمان بیماری استسقاء مفید است.

خربزه به هضم غذا کمک می کند.

دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه، سبب دفع سنگ مثانه می شود.

خربزه برای رفع خستگی و گرمازدگی مفید است.

خربزه به دلیل مواد فیبری، ملین بوده و مصرف آن برای بواسیر مفید است و به تخلیه میکروب و عفونت های موجود در روده ها کمک می کند.

ویتامین C موجود در خربزه، موجب جلوگیری از بیماری های لثه میشود.

ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد وسبب ﺷﺠﺎع شدن می شود.‬

‫خربزه سبب تقویت ﺳﻠﻮل ﻫﺎی ﻣﻐﺰ می شود.‬

هشدارهای مهم در مصرف خربزه:

خربزه را در میان دو وعده غذایی مصرف کنید.

خربزه را به همراه عسل مصرف نکنید.

‫ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.‬

ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا خربزه نخورید زیرا سبب اﺳﻬﺎل و ورم روده می شود.

مضرات مصرف خربزه:

مصرف خربزه کال در افراد دارای معده ضعیف سبب تولید اسهال و خلط می شود.

مصرف بیش از حد خربزه برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.

هنگام سینه درد و سرماخوردگی خربزه مصرف نکنید زیرا باعث تب های صفراوی می شود.

مصرف خربزه تولید گرمی می کند.

زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﻧﻔﺦ و درد در ﻣﻌﺪه و روده ایجاد می کند.